Justice League Dark: Apokolips War

Finalna bitka za finalni film

By ZardWi

Justice League Dark: Apokolips War je američki animirani znanstveno fantastični superherojski film iz 2020. Koji je producirao Warner Bros. Animation i distribuirao Warner Home Video.

Nastavak na Justice League Dark (2017), ujedno je petnaesti i finalni film u DC animiranom filmskom svemiru (DCAMU), tridesetosmi film u liniji animiranih orginalnih filmova DC svemira.
Režija Matt Peters i Christina Sotta, a napisali su Ernie Altbacker i Sotta.

DC animirani filmski svemir

Veliki sam ljubitelj DC animiranog svemira, svaki film čekam sa uzbuđenjem, ima ih pregršt i često izlaze. No, svemu dođe kraj pa i ovom serijalu.

Superman – RavenRadnja prati udružene snage Justice League, Dark League Dark, Teen Titans i Suicide Squad protiv Darkseida u jednoj epskoj finalnoj bitci za spas Zemlje. Klasična radnja DC animiranog filma, s mnoštvom poznatih lica okupljenih tijekom godina. Odnosi između likova prožeti su humorom i referencama na prijašnje nastavke. Oznaka R (Restricted nije dozvoljeno prikazivanje mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja), je opravdana. Scene King Sharka kako odgriza glave vojnicima, Harley Quinn kako maljem mrska lubanje govore same za sebe. Nasilnih scena ima, ali ne prelaze granice dobrog ukusa. Heroji i negativci opijaju se, psuju, ulaze u međusobne tuče. Takvo nešto nikad se nebi dogodilo u filmskoj adaptaciji.

John Constantine

Tempo radnje je dobro uštiman. Planiranje protunapada, humor i akcijske scene glavni su elementi koji vode gledatelja. Iznenađenja ima, posebice na početku. S velikom dozom adrenalina, pratio sam i navijao za omiljene heroje. Mislio sam da će pojedini likovi više razviti svoje sposobnosti koje posjeduju, ali to je moj osobni dojam. Naime, zadovoljstvo je vidjeti zlikovce kada iz ljudskih razloga prijeđu na drugu stranu. Ukratko, Justice League Dark: Apokolips War kvalitetano odrađen film koji ispunjava sve zahtjeve.

Planiranje napada

Završetak će zaljubljeniku u DC-a donjeti zadovoljstvo. Svaki rat ima i posljedice. Vidjeti superheroje koji su podležni ranama, čini ih bliže “običnim smrtnicima”. Više poštujem ovakve završetke, zbog njihove realnosti i prikaza života. Nema političke korektnosti što me ugodno iznenadilo. Ostali su vjerni sebi. Svi koji su gledali prijašnje nastavke, osjećati će se kao kod kuće.

Ocjena : 8.5/10

Preporuke :
Castlevania sezona 3, Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge

ZardWi

A man who is believed to have magical powers and who uses them to harm or help other people. Širok opus TV serija & Filmova. Nakon što filmovi postanu prekratki nastupaju serije.

Napiši komentar