“Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge”

“MK Legends: Scorpions Revenge” je animirani akcijski film temeljen na čuvenoj franšizi Mortal Kombat.

Radnja ovog filma prati dvije grane, jednu klasičnu MK turnir priču, drugu priču iz naslova, o Scorpionovoj osveti.
Vjerujem da je većini poznato, ali ukratko, turnir Mortal Kombat održava se jednom u generaciji, svako od 6 kraljevstva šalje svoje najbolje borce kao predstavnike, ukoliko isto kraljevstvo pobjedi 10 puta za redom ono ima pravo objaviti rat nekoj od ostalih kraljevina. Outworld je osvojio turnir zadnjih 9 puta i Zemljani moraju pod svaku cijenu spriječiti novu pobjedu Outworldovog glavnog borca Gora.

Zemljini predstavnici su Liu Kang, disciplinirani borac i Raidenov dugogodišnji učenik, Sonya, sposobna i neustrašiva vojnikinja i Johnny Cage, glumac koji nije ni svjestan u što je upao.
Scorpionova priča je također poznata iz MK, njegovo pleme i obitelj ubiju ratnici te on, kako i naslov kaže, traži svoju osvetu. Interesantno je pratiti turnir iz njegovog kuta, sviđa mi se kad je naglasak filma rasprostranjen na više likova.

REVIEW: Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge | CBR


Zanimljivo je kako su ukomponirane te dvije radnje, dana im je jednaka težina, možda je turnir čak i malo bitniji. To bi moglo razočarati fanove Scorpionovog lika jer ipak se po naslovu moglo očekivati da će on biti u glavnom fokusu, ali meni je ovaj omjer zadovoljavajuć.

Animacija je odlična, fluidna i kvalitetna, to naravno najviše dolazi do izražaja u borbama. One su, očekivano, brutalne i krvave te dosljedne igrici pa tako imamo priliku vidjeti x-ray lomljenja kostiju, fatalityje, dobro poznata obilježja ove franšize. Borbe su inovativne, kreatori su dobro iskoristili potencijal animacije.
Muzika odlično prati i nadopunjuje borbu, ali tu ima prostora za napredak jer od MK očekujem vrhunsku melodiju, a ne “samo” izvrsnu.

Tempo filma je blizu idealnog, u 80 minuta ubačeno je mnogo događaja, a nijedan od njih mi nije ostavljao dojam ubrzanog niti presporog. To je posebno teško postići kad gledatelj unaprijed zna veliki dio radnje kao što je ovdje bio slučaj.

Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge - Trailer and Release ...


Moram reći da inače nisam ljubitelj dugih i učestalih scena akcije, ali od ovog filma sam to i očekivao pa sam na neki način smanjio kriterije i nisam očekivao neku kompleksnu radnju nego sam se pripremio na akciju.

Ovo je film kojeg bi preporučio svakom MK fanu. Za one manje upoznate s ovom franšizom ovo bi mogao biti dobar trenutak za pružiti joj priliku, film je ostavio prostora za nastavak, a igrani “Mortal Kombat” film izlazi 15.1.2021.
Ako imate 80 minuta viška, pružite mu priliku.


Ocjena 7.75 / 10

Leeroy Jenkins

Na film se navukao preko mindfuckova, na serije preko GoT-a. Ljubitelj kompleksne radnje i brzih dijaloga.

Napiši komentar