“Trump: An American Dream”

“Trump: An American Dream” je dokumentarna mini-serija koja prati poslovni i privatni život predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa od 70-ih do 2016.

Prije nego sam počeo gledati pribojavao sam se kako bi serija mogla biti neka vrsta propagande, ili za ili protiv Trumpa. Nakon što sam ju odgledao mogu reći da je poprilično objektivna, gosti su “s obje strane”, prijatelji i suradnici, ali i kritičari te protivnici Trumpa. Dokumentarac prolazi najvažnije događaje iz njegovog života i uspijeva dati poglede iz različitih perspektiva, a na gledatelju je da interpretira dobivene informacije, ne nameće mu se što bi trebao misliti.

Trump: An American Dream - NEW

Što god mislili o Trumpu, njegov život pun je uspona i padova i sadržajan pa dokumentarac nije dosadan. Moram priznati kako mi mnoge stvari nisu bile poznate i da sam naučio dosta toga novog. Posebno mi je zanimljiv Donaldov način govora, hiperbole ili ključne riječi koje često koristi (nevjerojatno, fantastično, fabulozno…) kako bi ostavio dojam na slušatelje te tako neke nebitne stvari prikazao kao svoj veliki uspjeh.

Dokumentarac ne stvara neku forsiranu dramu nego poprilično vjerno prati događaje. Puno različitih gostiju od kojih je svaki na svoj način zanimljiv i ima neku vlastitu priču i perspektivu serijalu daju dinamiku.

Pažljivi gledatelj lako će primijetiti koliko se Trump promijenio kao osoba i kako je to utjecalo na njegov osobni život. Ljudska pohlepa koja uvijek traži još i kojoj nikad nije dosta kompletno ga je obuzela. Razvoj lika ravnopravan je nekima iz kvalitetnih, uspješnih serija, a sve to se postiglo u samo 4 epizode.

Ako želite znati više o jednom od najmoćnijih ljudi na svijetu preporučio bih ovu mini-seriju. Dobar izvor informacija koji ne nameće perspektivu, kvalitetno ubijanje viška vremena.

Leeroy Jenkins

Na film se navukao preko mindfuckova, na serije preko GoT-a. Ljubitelj kompleksne radnje i brzih dijaloga.

Napiši komentar