“Vice”

“Vice” je biografska drama o životu Dicka Cheneya, birokrata koji je između ostalog bio i potpredsjenik SAD-a (otuda naziv, vice president) za vrijeme predsjedništva George W. Busha.

Dick je proživio u najmanju ruku zanimljiv život tako da film ima što prikazati. Njegova politička karijera prožeta je makijavelističkim, moralno upitnim odlukama koje su utjecale na sliku svijeta kakvog danas poznajemo. Naravno, vrhunac njegove karijere bilo je spomenuto potpredsjetništvo u kojemu su gorući problemi bili vezani uz 9/11 i rat u Iraku.
Moguća zamjerka filmu postoji u činjenici da su mnoge važne odluke donesene u strogo povjerljivim odnosima pa je pitanje koliko toga zaista znamo i koliko su vjerno te scene prikazane što nije najzgodnije za biografski film.Ono što me najviše dojmilo je način na koji je film snimljen, odnosno na koji se prikazuje radnja. Ne znam točno reći što je to što ga čini tako svježim za gledati, je li to sjajno tempiran napredak radnje ili fantastični, kratki, ali slatki humoristični trenutci ili nešto treće, ali film tako fluidno teče iz scene u scenu da je to užitak za gledati.
Sličan takav način prikazivanja priče sadrži “The Big Short” pa ako Vam se svidio jedan od ova dva filma, preporučam i drugi, redatelj oba filma je Adam McKay.

Glumačka postava je fenomenalna, svoj su posao odradili na razini i zadovoljili visoka očekivanja o čemu govore nominacije za Oskara. Chrsitian Bale (Dick Cheney), Amy Adams (Lynne Cheney) i Sam Rockwell (George W. Bush) nominirani su za najboljeg glavnog glumca, odnosno sporednu glumicu i glumca, a odličnu je ulogu imao i Steve Carell kao Donald Rumsfeld.

Movie Review - Vice (2018) - DelmarvaLife

“Vice” bih preporučio svakome, korisno je i interesantno za pogledati koji ljudi i na koji način upravljaju i donose odluke koje utječu na sve nas. Ako Vam ta politička, američka tematika ne predstavlja osobit problem, pružite mu šansu, vjerujem da Vas neće razočarati.Ocjena 8.4 / 10

Leeroy Jenkins

Na film se navukao preko mindfuckova, na serije preko GoT-a. Ljubitelj kompleksne radnje i brzih dijaloga.

Napiši komentar