Josh Trank o negativnim reakcijama na njegov “Capone”

Trankov “Capone” u nepunih mjesec dana od izlaska dobio je mnogo negativnih kritika kako od publike tako i od kritičara. Na IMDB-u drži katastrofalnih 4.8 / 10, na Rotten Tomatoesu od kritike je dobio 42%, a od publike 31%.

U intervjuu za IndieWire Trank dao je svoje mišljenje o tim kritikama:

Neću reći da nisam iznenađen. Bilo je teško za predvidjeti kakve će reakcije biti jer ja duboko volim film (“Capone”). Volim ga tako jako i ponosan sam na njega. Ne postoji ništa što bi mi netko mogao reći o ovom filmu što bi me natjeralo da osjećam manje ljubavi za njega.

Pretpostavljam da Trankov ponos proizlazi iz činjenice da je ovo u potpunosti njegov film. On je napisao skriptu, režisirao i uređivao “Caponea”.
To je važno s obzirom na njegov prijašnji film “Fantastic Four” koji ga je praktički izbrisao sa scene, a u kojemu je studio donosio odluke mimo njegovih i nije mu dopustio da napravi film kakav je on zamislio. Taj film doživio je ogroman neuspjeh, a Josh Trank morao je čekati 5 godina na novu priliku.
Trank je dodatno objasnio svoju viziju “Caponea”:

Istražujemo dio nečijeg života koji je jako neugodan. Ovo nije gangsterski film koji ispunjava želje. Ovo je film koji, na veoma ružan način, razrušava ikonsku figuru muškosti od početka filma pa do kraja. Je li težak za gledati? Ne znam. Meni nije. … Ili ga razumijete i upustite se u ovu vožnju i dio ste nje i prihvatite zabavu, njen ludi faktor, koji je namjeran, ili ne razumijete i to vas gnjavi i smeta. I ja sam zadovoljan s tim.

Koja su Vaša mišljenja o filmu i ovim citatima?

Leeroy Jenkins

Na film se navukao preko mindfuckova, na serije preko GoT-a. Ljubitelj kompleksne radnje i brzih dijaloga.

Napiši komentar