Oskari – Akademija mijenja pravila

Cinemablend prenosi da se i Akademija prilagodila novonastaloj situaciji te je privremeno promijenila pravila.

Tako će filmovi koji izađu na streaming platformama kao VoD (Video on Demand) i budu dostupni na Akademijinoj privatnoj streaming usluzi unutar 60 dana od izlaska, a bili su planirani za uobičajeni izlazak odnosno prikazivanje u kinima ili festivalima, biti u mogućnosti konkurirati za nominacije za Oskare.
Iz Akademije naglašavaju da je ovo privremena mjera i da se vraćaju na stara pravila čim se situacija smiri i kina se ponovno otvore. Stara pravila kažu da se film mora prikazivati u kinima u L.A. ( iznimno će proširiti na New York, San Francisco, Chicago, Miami i Atlantu ) 7 dana kako bi ušao u konkurenciju.

Ovime su ušutkane glasine da postoji mogućnost da za ovogodišnji najbolji film budu nominirani filmovi koji su izašli prije karantene poput Birds of Prey ili Bad Boys for Life.

Još jedna novina je da su spojene nagrade za miksanje i uređivanje zvuka. Ako ne znate razliku, prva je za manipulaciju zvukova snimljenih na setu, dok je druga za izradu i uređivanje originalnih zvučnih efekata ( npr. zvuk lightsabera u SW ).

93. dodjela Oskara održat će se 27.2.2021.

P.S.
Podsjetnik na rezultate ovogodišnjih Oskara i naš osvrt.

Leeroy Jenkins

Na film se navukao preko mindfuckova, na serije preko GoT-a. Ljubitelj kompleksne radnje i brzih dijaloga.

Napiši komentar