Top lista Star Wars filmova

Danas je May the fourth pa ćemo se prisjetiti jedne od najpopularnijih filmskih franšiza u povijesti, Star Warsa. Bilo da ih ne možete gledati ili ih obožavate, morate priznati kako su ostavili (i još uvijek ostavljaju) golem utjecaj na ne samo filmsku nego i cjelokupnu pop kulturu.
Podsjećam da je ovo moje mišljenje i da ću rado u komentarima čitati Vaše odabire.

11. The Last Jedi

Star Wars: The Last Jedi – Film koji je podijelio obožavatelje ...

Ovaj film svakako je najpolariziraniji, podijelio je fandom na one kojima je genijalan i na one kojima je katastrofalan. Ja sam u drugoj skupini, smatram da je Rian Johnson uništio cijelu trilogiju ovim fillmom. Išao je s ciljem da okrene očekivanja naglavačke i tako upropastio cijeli film, puno rupa u radnji, nesmislena ponašanja likova, superman Leia i (ne)otkrivenja u vezi Snokea i Rey koja su u najmanju ruku razočaravajuća.

10. Attack of the Clones

Star Wars: Attack Of The Clones – Retro Review | What's On Disney Plus

Jedan citat objašnjava cijeli film: “I don’t like sand. It’s coarse, and rough, and irritating, and it gets everywhere.” Ako zanemarimo ljubavne scene Anakina i Padme ovo nije loš film, ali problem je što one traju predugo, a dosadne su i gledateljima sapunica.

9. The Phantom Menace

Now Presenting: A Review of Star Wars: – Episode One – The Phantom ...

Prvi SW film nakon 1983. imao je velik pritisak i doživio je neuspjeh. Kako vrijeme prolazi ipak možemo vidjeti neke njegove dobre stvari i uživati u filmu. Liam Neeson kao Qui Gon Jinn i Ewan McGregor kao Obi Wan Kenobi koji nosi cijelu trilogiju fantastični su likovi. Darth Maul i njegov dvostruki lightsaber, Palpatineove političke igre te naravno sith lord Jar Jar Binks.

8. Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story (2018) - IMDb

Najveći flop zbog kojeg je Disney odustao od spin-off SW filmova, inače meni odlične ideje. Taj flop je vjerojatnije posljedica TLJ-a koji je izašao godinu dana ranije. Solo je solidan film o jednom od zanimljivijih SW likova i s nelošom pričom.

7. The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker | Half Full Reviews

J.J. Abrams napravio je najbolje što je mogao s obzirom na okolnosti u kojima ga je ostavio Rian Johnson. Fan service sa Sidiousom snalažljivo je rješenje za probleme TLJ-a, također teorije o Rey i objašnjenje da je Luke ipak nešto radio. Iako su neke stvari malo OP (prejake), npr. force heal, flota Final Ordera, u ovom filmu sam stvarno uživao.

6. Rogue One: A Star Wars Story

Watch Rogue One: A Star Wars Story | Full Movie | Disney+

Star Wars film u kojemu nema nijednog Jedija je nešto što nisam ni znao da mi treba. Fantastičan debitantski spin-off ima sve, interesantnu priču smještenu u najbolji period SW svemira i još bolje likove. Vader je bio na ekranu samo 3 minute, ali svaku sekundu je izdominirao, Rogue One nam je dao najmoćniju SW scenu ikada.

5. Return of the Jedi

Star Wars: Return of the Jedi Poster by Josh Kirby, 1983 for sale ...

Po mom mišljenju najslabiji film od originala zbog priče na Endoru gdje su Ewoci srušili Carstvo. Svejedno, ovo je dostojan završetak epske trilogije. U ovom filmu vidjeli smo Lukea u najboljem izdanju.

4. The Force Awakens

Star Wars Kids: The Force Awakens In Less Than Five Minutes ...

Vjerojatno za neke previsoko, ali ovo je prvi SW film kojeg sam gledao u kinu i malo je reći da me oduševio. Pogodio je sa settingom, muzikom, postavljanjem priče za novu generaciju likova i publike. Možda je Abrams igrao mrvicu presigurno, ali zašto mijenjati dobitnu formulu.

3. A New Hope

Star Wars - A New Hope Plakat, Poster na Europosteri.hr

Film s kojim je sve počelo. Nikad prije nismo vidjeli ništa slično, Lucasova fantastična, ali zahtjevna vizija obzirom na ondašnje mogućnosti. Ipak, Lucas i ekipa bili su na visini zadatka i dali nam spektakularan film.

2. The Empire Strikes Back

The Empire Strikes Back - Wikipedia

Film koji i 40 godina nakon izlaska oduševljava. Empire ima odličan tempo i napetu radnju te naravno jedan od najspektakularnijih plot twisteva u povijesti kinematografije. Ovo je remek djelo u svakom smislu tih riječi.

1. Revenge of the Sith

STAR WARS Ep. III / Revenge Of The Sith (CD/MP3) by MaestroDRAVEN ...

Imam samo riječi hvale za ovaj nastavak. Najbolja radnja, najnapetiji završetak, najbolja muzika i najbolja lightsaber borba u SW svemiru. Fascinantno je koliko se epskih stvari dogodilo u Revenge of the Sith, zbog toga zasjeda na tron, pretpostavljam da će tamo ostati još dugo.

1. Revenge of the Sith
2. The Empire Strikes Back
3. A New Hope
4. The Force Awakens
5. Return of the Jedi
6. Rogue One: A Star Wars Story
7. The Rise of Skywalker
8. Solo: A Star Wars Story
9. The Phantom Menace
10. Attack of the Clones
11. The Last Jedi

Leeroy Jenkins

Na film se navukao preko mindfuckova, na serije preko GoT-a. Ljubitelj kompleksne radnje i brzih dijaloga.

Napiši komentar